Dubbelconcert van de Duinstedenkapel en de Big Band Waalwijk

Zondag 14 april geven de Duinstedenkapel en de Big Band Waalwijk om 13.30 uur een gezamenlijk concert in de Mads in Waalwijk!

Beide orkesten hebben Waalwijk als thuisbasis en het leek een leuk idee om samen eens een openbaar en gratis toegankelijk concert te geven, dus muziekliefhebbers opgelet!

De Duinstedenkapel is een 30- koppig orkest onder leiding van dirigent Harrie de Wijs. In het verleden speelde het orkest voornamelijk Egerländer muziek en Zuid-Amerikaanse nummers. Sinds een jaar zijn daar ook wat jazzy en big band achtige nummers aan toegevoegd, zodat er sprake is van een steeds breder repertoire. Dat dit aanslaat, blijkt wel uit het toegenomen aantal leden, momenteel zo’n 30. Dat zijn niet alleen muzikanten uit Waalwijk, maar ook uit Drunen en de verdere omgeving, waarmee de Duinstedenkapel een regionaal orkest is. De repetities zijn op donderdagmiddag van 13.30 tot 15.45 uur in de Mads in Waalwijk en er kunnen nog gerust wat muzikanten bij! Belangstellenden zijn welkom om eens een repetitie bij te wonen!

De Big Band Waalwijk telt momenteel ongeveer 15 leden uit Waalwijk en omgeving en heeft een repetitieruimte in het Kunstencentrum Waalwijk, waar wekelijks onder leiding van dirigent Ron Franken wordt geoefend. De repetities zijn op dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 uur. Het orkest speelt swingende jazzy nummers  uit de jaren ’30, zoals “All of me” en “Fly me to the moon”, naast modernere nummers als “Birdland” en “Take Five”. Ook hier worden nog collega’s gezocht, met name een toetsenist en een trombonist.

Het concert begint om 13.30 uur in de Mads, Grotestraat 407 in Waalwijk, en de zaal is vanaf 13.00 uur geopend. De toegang is gratis.