Optredens

Graag willen we bij verschillende gelegenheden laten horen wat we zoal aan muziek in huis hebben.

Wilt ook eens een leuke middag met gezellige muziek: aarzel niet en neem contact op met het secretariaat van onze vereniging (gegevens zie “Contact”).

Wij spelen bijv. bij verenigingen als KBO, ANBO, bij zorgcentra, kerstbijeenkomsten (evt. aangepast programma), jubileum- / herdenkingsbijeenkomsten, e.d.

                  Op zaterdag 5 aug. 2023 is ons orkest weer naar Unna in Duitsland geweest. Een mooie gezellige en muzikale dag, met een goed onthaal door   de organisatie in Unna. Meer zien, kijk eens onder “Album”. Leuke foto’s van deze dag.

Recente optredens:

18 oktober 2023: Antoniegaarde in ‘s-Hertogenbosch

27 oktober 2023: Kloosterhoeve in Raamsdonksveer

29 oktober 2023: Gezamenlijk concert met Harmonie Heusden (vesting)

15 november 2023: Wijkestein in Wijk en Aalburg

21 januari 2024: Nieuwjaarsconcert, in “Remise” te Drunen

24 januari 2024: Gildenbond / Zonnebloem in Kaatsheuvel

12 maart 2024: De Stroming in Waspik

Komende optredens
14 april 2024 Dubbelconcert met Big Band Waalwijk in De Mads, Grotestraat 407 in Waalwijk. Toegang is gratis.

Beide orkesten hebben Waalwijk als thuisbasis en het leek een leuk idee om samen eens een openbaar en gratis toegankelijk concert te geven, dus muziekliefhebbers opgelet!

De Duinstedenkapel is een 30- koppig orkest onder leiding van dirigent Harrie de Wijs. In het verleden speelde het orkest voornamelijk Egerländer muziek en Zuid-Amerikaanse nummers. Sinds een jaar zijn daar ook wat jazzy en big band achtige nummers aan toegevoegd, zodat er sprake is van een steeds breder repertoire. Dat dit aanslaat, blijkt wel uit het toegenomen aantal leden, momenteel zo’n 30. Dat zijn niet alleen muzikanten uit Waalwijk, maar ook uit Drunen en de verdere omgeving, waarmee de Duinstedenkapel een regionaal orkest is. De repetities zijn op donderdagmiddag van 13.30 tot 15.45 uur in de Mads in Waalwijk en er kunnen nog gerust wat muzikanten bij! Belangstellenden zijn welkom om eens een repetitie bij te wonen!

De Big Band Waalwijk telt momenteel ongeveer 15 leden uit Waalwijk en omgeving en heeft een repetitieruimte in het Kunstencentrum Waalwijk, waar wekelijks onder leiding van dirigent Ron Franken wordt geoefend. De repetities zijn op dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 uur. Het orkest speelt swingende jazzy nummers  uit de jaren ’30, zoals “All of me” en “Fly me to the moon”, naast modernere nummers als “Birdland” en “Take Five”. Ook hier worden nog collega’s gezocht, met name een toetsenist en een trombonist.

                             

Meer weten, neem contact met ons op !!!